Szolgáltatások

A Joghatály egy web-, és mobilalkalmazás, mely azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek a szöveges dokumentumaikban található jogi hivatkozásaik azonnali ellenőrzéséhez - hatályossági és forrásvizsgálati szempontból.

 

1. Hatályosságvizsgálat - EU és magyar joganyagra

Az alkalmazás a kifejlesztett algoritmusok futtatásával a szövegdobozba beírt szövegrészt, illetve a feltöltött szöveges állományokat átvizsgálja, (legyen szó akár .doc, .docx vagy .pdf kiterjesztésű fájlról) és egyezéseket azonosít az európai uniós és magyar joganyag, illetve a szövegben fellelt jogszabályi hivatkozások, jogszabálycímek között. Ezután a webalkalmazás átvizsgálja a talált hivatkozásokat és megadja, hogy azok hatályosak-e, vagy sem. Emellett egy link formájában elérhetővé válik a jogszabály szövege is, megkönnyítve a felhasználó további tájékozódását a jogszabállyal kapcsolatban. Az adatbázisok, amelyekkel dolgozunk folyamatosan frissülnek, így a felhasználó számára garantált, hogy a jogszabályi hivatkozás vizsgálatával kapott eredmény valós, a lekérdezés napján hatályos információkat tartalmaz. 

 

Kipróbálom

 

2. Forrásvizsgálat - EU joganyagra

A forrásvizsgálat funkció használatával a felhasználó az általa feltöltött szövegrészlet forrását kapja meg, amennyiben a szövegrészlet egy EU-s joganyagból származik. A keresés eredménye egy jogszabályi hivatkozás és egy link, ami a kérdéses jogszabályhoz navigál az EUR-Lex oldalon.

 

Kipróbálom